دانلود مقاله مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما Word
تعداد صفحه: ۵
چکیده
از مهمترین مشکلاتی که در صنعت خرمای ایران وجود دارد نامطلوب بودن شرایط نگهداری و بسته بندی و در نتیجه تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی است که کیفیت و ماندگاری محصول را میکاهد. بنابراین، شرایط بسته بندی و انبارمانی بهینه جهت افزایش ماندگاری، حفظ کیفیت و در نهایت افزایش میزان صادرات محصول لازم است. در پژوهش های پیشین، اثرات دماهای مختلف انبارمانی و نیز نوع بسته بندی (در شرایط خلأ یا اتمسفر تغییر یافته) بر افزایش ماندگاری محصول و حفظ کیفیت ارقامی نظیر دگلت نور، برحی، خلاص، سایر، کبکاب، پیارم و خنیزی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، خرماهای نگهداری شده دردمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد دارای بیشینه درصد مواد جامد محلول (TSS)، کمترین مقدار رطوبت و رنگ پوست تیره تر بودند. آن هایی که در دمای ٣ تا ۴ درجه سانتی گراد انبارمانی شدند، بیشترین مقدار رطوبت و کمترین میزان اسید کل را داشتند. علاوه بر این، خرماهای نگهداری شده در دمای ١٨- تا ٢٠- درجه سانتی گراد کمترین درصد مواد جامد محلول را داشتند. با بسته بندی در فشار اتمسفر، نسبت به بسته بندی در شرایط خلأ، درصد مواد جامد محلول کمتر و میزان اسید کل بیش تر بود. کمترین میزان اسید مربوط به خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دماهای ۳ الی ۴ و ۱۸- الی ۲۰- درجه سانتی گراد بود. خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دمای ١۸- تا ٢٠- درجه سانتی گراد و آن هایی که تحت فشار اتمسفر بسته بندی شده و در دمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد نگهداری شدند به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار pH را داشتند. |
واژگان کلیدی : خرما، انبارمانی، بسته بندی، کیفیت |
راهنمای خرید:
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- حتما نرم افزار WinRAR را بر روی سیستم خود نصب کنید تا فایل ها به راحتی از حالت فشرده خارج شوند.