نوع فایل
word
حجم فایل
2 مگابایت
نویسنده
بتافایل
تاریخ انتشار
۳۱ شهریور ۱۴۰۲
تعداد بازدید
1572 بازدید
16,000 تومان

دانلود مقاله مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما  Word

تعداد صفحه: ۵

چکیده

از مهمترین مشکلاتی که در صنعت خرمای ایران وجود دارد نامطلوب بودن شرایط نگهداری و بسته بندی و در نتیجه تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی است که کیفیت و ماندگاری محصول را می­کاهد. بنابراین، شرایط بسته بندی و انبارمانی بهینه جهت افزایش ماندگاری، حفظ کیفیت و در نهایت افزایش میزان صادرات محصول لازم است. در پژوهش های پیشین، اثرات دماهای مختلف انبارمانی و نیز  نوع بسته بندی (در شرایط خلأ یا اتمسفر تغییر یافته) بر افزایش ماندگاری محصول و حفظ کیفیت ارقامی نظیر دگلت نور، برحی، خلاص، سایر، کبکاب، پیارم و خنیزی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، خرماهای نگهداری شده دردمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد دارای بیشینه درصد مواد جامد محلول (TSS)، کمترین مقدار رطوبت و رنگ پوست تیره تر بودند. آن هایی که در دمای ٣ تا ۴ درجه سانتی گراد انبارمانی شدند،  بیشترین مقدار رطوبت و کمترین میزان اسید کل را داشتند. علاوه بر این، خرماهای نگهداری شده در دمای ١٨- تا ٢٠- درجه سانتی گراد کمترین درصد مواد جامد محلول را داشتند.  با بسته بندی در فشار اتمسفر،  نسبت به بسته بندی در شرایط خلأ، درصد مواد جامد محلول کم­تر و میزان اسید کل بیش تر بود. کمترین میزان اسید مربوط به خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دماهای ۳ الی ۴  و ۱۸- الی ۲۰-  درجه سانتی گراد بود. خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دمای ١۸- تا ٢٠-  درجه سانتی گراد و آن هایی که تحت فشار اتمسفر بسته بندی شده و  در دمای حدود ۴٠ درجه سانتی گراد نگهداری شدند به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار pH را داشتند. 

 

واژگان کلیدی : خرما، انبارمانی، بسته بندی، کیفیت

 

مطالعه بیشتر

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • حتما نرم افزار WinRAR را بر روی سیستم خود نصب کنید تا فایل ها به راحتی از حالت فشرده خارج شوند.